Wat zijn houtpellets?

Kies altijd voor gecertificeerde pellets

Wat zijn pellets?

Voor het stoken met een pelletkachel heeft u pellets nodig. Pellets is een zeer stabiele brandstof als je ze vergelijkt met andere biobrandstoffen. Wel dienen de pellets dan te voldoen aan de huidige kwaliteitsnormen. De pellets worden geproduceerd van zaagsel die overblijven bij fabrieken en zagerijen. De houtresten en zaagsel worden fijn gemalen en in een fabriek samengeperst tot cilindervormige staafjes.

De houtpellets worden onder hoge druk samengeperst, hierdoor komen de in het hout aanwezige stoffen vrij die ervoor zorgen dat alles aan elkaar blijft plakken. Een goede pellets heeft een diameter van 5-6 mm en is ongeveer 10 tot 30 mm lang.

Juiste kwaliteit van de pellets?

Het is belangrijk dat de pellets van een hoge kwaliteit zijn voor een goede werking van de pelletkachel. Doordat de pellets zijn samengesteld uit verschillende houtsoorten is er altijd een zeer schone verbranding. Wanneer u heeft gekozen voor de juiste pellet zal er na de verbranding niet meer dan 1% as overblijven.

Bij de verbranding van houtpellets komt nagenoeg geen rook vrij, mits de kachel goed is afgesteld. Verder zijn houtpellets CO² neutraal. Wanneer u op zoek bent naar een pellet van de juiste kwaliteit dan kunt u letten op een keurmerk. De betere merken zijn geceritficeers met een EN+ of DIN++ label. Deze houtpellets worden geproduceerd in fabrieken waar uitsluitend schoon hout verwerkt wordt.

U kunt altijd even blij ons langs komen in de showroom voor een verdere uitleg, of om onze pelletkachel modellen te bekijken.

Elite pellets

Bestel vandaag nog uw Elite pellets, voor maar €285,- inclusief levering en BTW.
De Elite pellets zin EN+ gecertificeerd.

Bestel uw Elite pellets hier:

Bestel

Pin It on Pinterest